Розділи економіки

Оцінка економічної безпеки підприємства ВАТ Південьзахідшляхбуд

Прогрес у розвитку інформаційних технологій стимулював розвиток всіх сфер бізнес-відносин, де підприємницька діяльність все більше почала розвиватися в бік конкурентоспроможних взаємин. Це, у свою чергу, призвело до необхідності перегляду проблеми розробки та використання систем економічної безпеки на підприємстві.

Перехід економіки на ринкові відносини вимагає від керівників підприємств не тільки розробки ринкової стратегії, але й стратегії безпеки, обов'язково включає спеціальні програми із захисту інтелектуальної власності та економічної безпеки. Відповідно актуальним на сьогодні є вивчення та дотримання правил політики безпеки і плану захисту, управління засобами захисту, контролю за правильністю їх експлуатації, виявлення спроб та фактів порушень та вжиття заходів щодо їх нейтралізації, удосконалення економічної безпеки на підприємстві.

Мета написання курсової роботи є дослідження питань, пов’язаних із економічною безпекою підприємства, її сучасною характеристикою, оцінкою і напрямками забезпечення її належного рівня.

Предметом дослідження є економічна безпека підприємств, об’єктом дослідження є ВАТ «Південьзахідшляхбуд».

Завдання полягає в вивченні різної літератури, підручників, наукових статей вітчизняних та зарубіжних авторів з метою виявлення та систематизації питань щодо економічної безпеки підприємств загалом та проведення аналізу і здійснення конкретних пропозицій для ВАТ «Південьзахідшляхбуд»

За ринкових умов господарювання дуже важливого значення набуває економічна безпека всіх суб'єктів підприємницької та інших видів діяльності.

Економічна безпека фірми - це такий стан корпоративних ресурсів і підприємницьких можливостей, за якого гарантується найбільш ефективне їхнє використання для стабільного функціонування та динамічного науково-технічного й соціального розвитку, запобігання внутрішнім і зовнішнім загрозам.

Необхідність постійного дотримання економічно безпеки зумовлюється об'єктивно наявним для кожного суб'єкта господарювання завданням забезпечення стабільності функціонування та досягнення головних цілей своєї діяльності. Рівень економічної безпеки фірми залежить від того, наскільки ефективно керівництво і спеціалісти будуть спроможні уникнути можливих загроз і ліквідувати шкідливі наслідки окремих негативних складових зовнішнього і внутрішнього середовища.

    Подібні статті по економіці

    Підготовка зовнішньоторговельної угоди з імпорту медичного обладнання
    Не дивно, що ринок медпослуг у світі разом із супутніми ринками медобладнання та фармпрепаратів є одним з наймісткіших, адже турбота про життя і здоров'я є базовими для будь-якої країни. Від здоров'я населення країни залежить якість р ...

    Поняття зносу в теорії оцінки вартості
    Серед елементів ринкової економіки окреме місце посідає нерухомість, що виступає як кошти виробництва (земля, адміністративні, виробничі, складські, торгові й інші будівлі і приміщення, і навіть інші будівлі) і предмета чи об'єкта спож ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.