Розділи економіки

Підготовка зовнішньоторговельної угоди з імпорту медичного обладнання

Не дивно, що ринок медпослуг у світі разом із супутніми ринками медобладнання та фармпрепаратів є одним з наймісткіших, адже турбота про життя і здоров'я є базовими для будь-якої країни. Від здоров'я населення країни залежить якість робочої сили, її продуктивність, а отже і ефективність виробництва в країні.

Метою цієї роботи є розглянути стан сучасної української медицини, розкрити проблеми, що існують сьогодні у цій галузі, вказати на деякі можливі шляхи їх вирішення та зробити висновок щодо конкурентоздатності медицини в Україні.

Отже, метою даного курсового проекту є моделювання зовнішньоекономічної угоди з імпорту медичного обладнання.

Доцільним є формулювання завдань курсового проекту, що допоможуть більш ґрунтовно розкрити запропоновану тему та надати осмислені рекомендації. Отже, завданнями даного курсового проекту є:

) Провести аналітичну маркетингову оцінку ринку медичного обладнання на світовому та національному ринках;

) Визначити нормативно-правові умови регулювання імпортних операцій на ринку медичного обладнання;

) Розробити проект контракту на імпорт медичного обладнання з урахуванням особливостей товару;

) Провести техніко-економічну оцінку ефективності запропонованого проекту.

Об’єктом дослідження є сучасні тенденції світового та національного виробництва і торгівлі, а також процесів державного регулювання імпортних операцій з медичним обладнанням. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та прикладні аспекти щодо державного регулювання, оцінки стану та динаміки розвитку ринків медичного обладнання в умовах глобалізації світової економіки.

Методи дослідження. Для досягнення мети і розв’язання завдань курсової роботи використовуються статистичні методи оцінки сучасних тенденцій у розділі 1 та методи економічного аналізу для оцінки економічної ефективності запропонованого проекту у розділі 4.

    Подібні статті по економіці

    Обгрунтування основних показників виробничо-економічної діяльності підприємств
    Одним з основних елементів ринкового господарства є підприємство. Під підприємством розуміється економічний суб'єкт, що займається виробничою діяльністю і має господарську самостійність. Підприємство об'єднує ресурси для виробництва економічних благ ...

    Розробка антикризової фінансової стратегії підприємства ТОВ Альфа–Стар
    Перехід до ринкових форм господарювання, та більш жорсткі умови конкуренції, призводять до неплатоспроможності окремих суб'єктів господарювання. Для них характерні: неефективне управління, криза неплатежів, високий ступінь зносу основн ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.