Розділи економіки

Організація виконання складських операцій на переробному підприємстві та шляхи удосконалення їх організації

На складах виконується цілий комплекс різноманітних послідовно виконуваних операцій з надходження, зберігання і відпуску товарів. Ці операції в сукупності складають складський технологічний процес. Однією з умов раціонального складського технологічного процесу є чітке розподілення обов'язків між працівниками, які виконують відповідні операції.

Розвиток внутрішньої і зовнішньої торгівлі сприяє постійному зростанню потреби в тимчасовому складуванні товарів. Як засіб зберігання особливе місце займають склади.

Жодне підприємство не може нормально функціонувати без наявності складського господарства. Така велика потреба в складах, пояснюється тим, що вони служать не тільки для зберігання та накопичення товарних запасів, але і для подолання тимчасової і просторової різниці між виробництвом та споживанням продукції, а також для забезпечення безперервної, безперебійної роботи виробничих цехів і підприємства в цілому.

Важливо, щоб усі склади були поєднаними в єдиний ланцюг постачання матеріалів та готової продукції підприємства. Організація складського господарства впливає на пропускну здатність складів, трудомісткість і собівартість складських робіт, та величину внутрішніх транспортних витрат.

Актуальність обраної теми курсової пояснюється тим, що складські операції мають велике значення для діяльності всього підприємства. Тому дуже важливо правильно і раціонально організувати складський технологічний процес. А саме ретельне приймання товару за кількістю і якістю дозволяє своєчасно виявити і запобігти надходженню відсутньої кількості товару, а також товарів, якість не відповідає стандартам. Застосування при зберіганні раціональних способів укладання, дотримання основних принципів зберігання, організація постійного контролю за збереженими товарами забезпечує не тільки зберігання товарів і відсутність їх втрат, а також створення зручності для їх правильного і швидкого відбору, сприяють більш ефективному використанню складської площі.

Метою курсової роботи є вивчення організації виконання складських операцій на переробному підприємстві та пошук шляхів удосконалення їх організації. Об’єктом дослідження в курсовій роботі обрано ВАТ «Паляниця», яке знаходиться у м. Кіровограді і здійснює виробництво хлібобулочних та кондитерських виробів.

    Подібні статті по економіці

    Становлення економічної думки
    Життя людей надзвичайно різноманітна, складна і суперечлива. Вона охоплює економіку, політику, культуру і т.д. Різні сторони суспільного життя вивчаються різними науками. Однією з таких наук є економічна наука. Економічна наука має тр ...

    Підприємство і його роль в ринковій економіці
    Будь-яка нація пишається плодами діяльності своїх підприємств. Але будь-яка нація і кожен її окремий представник пишаються і своєю причетністю до втілення якої-небудь конкретної підприємницької ідеї. Зараз ми усі є свідками кризового ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.