Розділи економіки

Методи керування діяльністю підприємства в ринкових умовах (на прикладі ПАТ Птахофабрика Південна)

На сучасному етапі розвитку економіки відбуваються глибокі зміни в усіх її сферах, що впливають на систему керування. Систему керування підприємства необхідно розглядати як динамічний процес, бо її форми,методи і функції перебувають під впливом багатьох факторів: масштабу підприємства, рівня прибутковості і конкурентоспроможності і т.д.

Ефективність діяльності підприємства залежить від багатьох параметрів ступеня розвиненості виробництва, поділу і кооперації праці, використання результатів науково-технічного прогресу,економічних ресурсів, форм стимулювання високопродуктивної праці та ін. Справа в тому, що застосування того чи іншого фактора поза зв'язком з іншими ще не забезпечує оптимального економічного розвитку підприємства. Потрібне комплексне їх використання. Хто ж відповідальний за це, хто займається координуванням різних видів діяльності і спрямовує їх на виявлення потреб ринку в продукції підприємства і відповідно організовує її виробництво в необхідній кількості і якості її у необхідний термін, на визначення технічної й економічної політики розвитку підприємства, створення відповідних соціальних і здорових умов праці, екологічний захист та ін. Зазначені функції виконуються за допомогою процесу керування підприємством.

Таким чином, викладене вище зумовлює актуальність теми дослідження.

Для більш повного з'ясування сутності керування в роботі характеризується та уточнюється сутність багатьох економічних категорій,що характеризують процес керування як основну функцію діяльності підприємства.

Дана курсова має на меті розглянути сутність, функції, методи процеси стратегії керування, особливості керування підприємствами та шлях удосконалення цього процесу.

Для реалізації поставленої мети необхідно виконати такі завдання:

дослідити сутність і функції процесу керування;

охарактеризувати методи,процеси керування діяльністю підприємства;

розглянути організаційні структури керування підприємством;

проаналізувати фінансову стійкість підприємства «Птахофабрика Південна» за період 2010-2012 роки;

розробити пропозиції, направлені на підвищення ефективності методів керування підприємством.

Предметом дослідження є методи керування діяльністю підприємства.

Об'єктом дослідження є діяльність ПАТ «Птахофабрика Південна».

Структура курсової роботи представлена наступними логічними частинами:

введення;

основна частина, що складається з трьох частин;

висновок.

Завершує роботу список використаної літератури та додатки.

    Подібні статті по економіці

    Поняття, типи і структура економічних систем
    Тема даної курсової роботи "Поняття, типи і структура економічних систем". Для того, аби розкрити в повній мірі обраний напрямок, необхідно зрозуміти в чому полягає сутність економічної системи. Аби дати відповідь на дане за ...

    Особливості процесу первісного нагромадження капіталу та економічні ідеї меркантилізму (XVI-XVII ст.)
    XVII-XVIII століття займають особливе місце в історії Нового часу. Це був повний протиріч, боротьби і нових теорій перехідний період, який завершив історію європейського феодалізму і поклав початок періоду перемоги і затвердження капіт ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.