Розділи економіки

Розміщення продуктивних сил Німеччини

Тема курсової роботи - “Розміщення продуктивних сил Німеччини”. На сьогоднішній час дана тема є більш ніж актуальною для нашої країни, адже Німеччина є найбільшим донором України на двосторонньому рівні. Державні заходи підтримки з боку Німеччини супроводжують у суттєвому обсязі розвиток німецько-української торгівлі та інвестиції німецьких приватних підприємств в Україну. Окрім тісного співробітництва економічного спрямування існує також інтенсивна співпраця на політичному, культурному і гуманітарному рівні, яка доповнюється партнерськими відносинами між майже 30 німецькими та українськими містами.

Предметом цієї роботи є просторова організація продуктивних сил Німеччини, а об’єктом виступають всі відносини, які склалися в країні з приводу розвитку і розміщення продуктивних сил, тобто це - відносини між Німеччиною та іншими країнами, взаємозв’язок між демографічними та природними ресурсами країни, їх вплив на структуру господарського комплексу тощо.

Метою написання даної курсової роботи є аналіз розвитку та розміщення продуктивних сил Німеччини, а також можливі шляхи їх розвитку, поліпшення та удосконалення.

Завданням курсової роботи є дослідження розміщення населення і, відповідно, виробництва на території Німеччини, одержання якомога більшого ефекту від раціонально розміщеного підприємства і виробництв .

При дослідженні РПС Німеччини в даній курсовій роботі буде задіяно декілька методів, які допоможуть більш доступно розкрити тему обраної мною роботи.

Основні методи, що використані в роботі, є:

Метод дослідження літературних джерел;

Метод аналізу та синтезу;

Метод історичного логізму (розвиток продуктивних сил розглядається та вивчається в ретроспективі);

Метод статистичного аналізу;

Графічний метод (побудова картосхем та діаграм і графіків);

Метод районування, тощо.

    Подібні статті по економіці

    Розрахунки з покупцями і замовниками
    Актуальність теми. Питання купівлі, продажу товарів та розрахунків з покупцями і замовниками за передані товарно-матеріальні цінності, виконані роботи, надані послуги підприємств будь-яких форм власності, були і залишаються донині одн ...

    Розрахунок техніко-економічних показників роботи сумішоприготувального відділення
    Ливарне виробництво, одна з галузей промисловості, продукцією якої є відливки, що отримуються в ливарних формах при заповненні їх рідким сплавом. Річний обсяг виробництва відливок в світі перевищує 80 млн. т. Методами литва виготовляєт ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.