Розділи економіки

Процес формування, побудови та створення підприємства

В сучасному світі стрімкого розвитку ринкових відносин слово "підприємство" давно здобуло звичного змісту. Кожен охочий може стати підприємцем здійснивши декілька операцій на ринку, що принесли певний прибуток. Не важко просто володіти статусом "підприємства" або "приватного підприємця", складніше наповнити зміст цього слова внутрішнім розвитком бізнесу, виходом на широкий ринок та задоволенням потреб певних споживачів. Але все починається з процесу створення та організації підприємства, з вибору виду діяльності, офіційної реєстрації, затвердження установчих документів. Цей процес не є надто простим, адже сучасна бюрократична машина значно ускладнює його достатньо великим набором документів, свідоцтв та дозволів для деяких видів діяльності [6,c.524].

Актуальність

обраної тематики даної курсової роботи полягає в постійній необхідності розвитку та удосконалення процесу створення підприємств. Адже головною метою сучасної більшості виступає саме побудова власного бізнесу в нелегкому економічному просторі України.

Мета і основні завдання

дослідження

- розкриття ролі і місця процесу створення підприємства в загальному обсязі інформації щодо життєдіяльності сучасних підприємств, їх розвитку та становлення.

Для досягнення цієї мети основну увагу було зосереджено на таких завданнях:

загальна характеристика поняття "підприємство", як інструменту господарювання;

висвітлення основних етапів створення сучасного підприємства;

обґрунтування значення процесу бізнес-планування для досягнення максимального успіху підприємства;

висвітлення аналізу діяльності діючого підприємства;

винайдення напрямів удосконалення процесу створення підприємств.

Об'єктом

курсової роботи являється ТОВ "Вініл".

Предметом

- процес формування, побудови та створення підприємства, як суб`єкта господарювання.

Джерелами

розкриття даної теми були використані навчальні посібники спеціалізовані у сфері сучасної економіки та бізнес-планування, періодичні видання переважно спрямовані на висвітлення тематики управління підприємницькою діяльністю, а також наукові видання та монографії з теорії створення підприємств.

Структура роботи

складається із вступу, двох основних розділів, висновків та списку використаної літератури. У першому розділі роботи розглянуто поняття "підприємства" та "підприємницької діяльності", стандартні етапи їх створення. Другий розділ роботи присвячено дослідженню процесу створення підприємства що господарює на ринку України та його подальшому розвитку.

створення підприємство торговельне

 

    Подібні статті по економіці

    Резерви підвищення продуктивності праці на підприємстві
    економічна продуктивність праця Вихід України з економічної кризи і вирішення стратегічних завдань щодо розвитку національної економіки, можливі за умови значного підвищення ефективності всієї сукупної праці суспільства. Від цього залеж ...

    Зниження витрат промислових підприємств
    Актуальність теми дослідження. Фінансовий результат діяльності будь-якого промислового підприємства, а також можливості його подальшого розвитку в основному залежать від розміру його витрат. Саме витрати є тим основним показником діяль ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.