Розділи економіки

Просторовий розвиток Одеської області

Метою виконання цієї роботи був аналіз просторового розвитку Одеської області. В ході дослідження Одеської області, я зробив аналіз загальних суспільно-економічних тенденцій за останні роки, дослідив перспективи розвитку пріоритетних галузей області. У процесі дослідження мною були аналізовані та використані такі документи як:

.”Стратегія економічного та соціального розвитку Одеської області до 2020 року”

Цей документ спрямований на:

.Розбудову сучасної індустрії 2.Розвиток високопродуктивного аграрного виробництва 3.Розбудову та модернізація транспортної інфраструктури 4.Якісний розвиток туристично-рекреаційної сфери 5.Розбудову інфраструктури соціальної сфери та забезпечення нової якості життя населення

.“Програма розвитку промисловості Одеської області на 2011-2014 роки”

Основною метою програми є створення умов для активізації інноваційно-інвестиційної діяльності виробничого комплексу, особливо в районах області, оптимізації галузевої структури, забезпечення ринку конкурентоспроможними промисловими товарами та збільшення надходжень до бюджету.

.” Програма соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2013 рік”

Цей документ розроблено з метою подальшого відновлення, стабілізації та динамічного зростання усіх сфер економіки регіону, підвищення її конкурентоспроможності та покращення якості життя і зростання добробуту мешканців Одеської області.

Завдяки цім трьом стратегічним програмам розвитку я зміг виявити недоліки соціально-економічного розвитку області, та знайти стратегічні шляхи їх розв’язку запропоновані Державною адміністрацією.

Також мною була досліджена екологічна проблема Одеської області, зумовлена великою кількістю портів що забруднюють повітря та шкідливим впливом великої кількістю туристів рекреаційної зони на місцеву екологію.

промисловість туристичний зайнятість населення

    Подібні статті по економіці

    Перспективи розвитку СВК Залузький Теплицького району Вінницької області на 2012-2015 роки
    Процес становлення основ ринкової економіки в Україні відбувається в умовах значної кризи та падіння рівнів виробництва всіх товарів, що викликає необхідність структурних перетворень у економіці. Дані процеси є наслідком дії як об'єкти ...

    Організація енергопостачання кар’єра
    кар’єр енергетичний ресурс Сучасні кар’єри - великі споживачі енергетичних ресурсів. В виробничій собівартості енергетичні затрати складають 8 - 15%. Для організації енергопостачання на кар’єрах створюється енергетичне господарство. Е ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.