Розділи економіки

Рентабельність сільськогосподарського виробництва і шляхи її підвищення (на прикладі ТОВ Сухоліське с. Сухоліси Київської області)

Сільське господарство є однієї з найважливіших галузей народного господарства. Воно виробляє продукти харчування для населення, сировину для переробної промисловості, забезпечує суспільство. Тому, актуальною проблемою в даний час є проблема подальшого підвищення рівня ефективності цієї галузі.

Ефективність - це складна економічна категорія, у якій виявляється найважливіша сторона діяльності підприємства - його результативність.

Узагальнюючим показником економічної ефективності сільськогосподар­ського виробництва є показник рентабельності.

Рентабельність означає прибутковість підприємства. Вона розраховується шляхом зіставлення валового доходу або прибутку з витратами чи використовува­ними ресурсами.

На основі аналізу середніх рівнів рентабельності можна визначити, які види продукції і які господарські підрозділи забезпечують велику прибутковість. Це стає особливо важливим у сучасних, ринкових умовах, де фінансова стійкість підприємс­тва залежить від спеціалізації і концентрації виробництва.

Метою курсової роботи є аналіз сучасного стану підприємства, визначення резервів підвищення рентабельності, підвищення її ефективності та визначення ос­новних напрямків розвитку на перспективу.

Мета дослідження обумовила постановку і шляхи вирішення наступних за­вдань:

1 уточнити сутність економічної ефективності виробництва сільського-

сподарської продукції;

2 визначити тенденції змін, які відбулись у сільському господарстві;

3 визначити найважливіші фактори і механізм їх впливу на рівень економіч­ної ефективності виробництва сільськогосподарської продукції;

4 обґрунтувати перспективи розвитку та шляхи підвищення економічної ефективності.

Предметом дослідження рентабельності є підвищення економічної ефектив­ності та тенденції розвитку виробництва сільськогосподарської продукції в умовах ринкової економіки.

Об’єктом дослідження курсової роботи є ТОВ «Сухоліське», а саме показ­ники рентабельності за 2009 - 2011 роки.

Джерелами дослідження є річні звіти, статистичні дані, інші джерела.

 

    Подібні статті по економіці

    Рівень розвитку і розміщення електронно-машинного будування України
    Курсова робота описує сучасний рівень розвитку і розміщення електронно-машинного будування України. Вважаємо, що саме ця тема є одна з найбільш актуальною в наш час. Тому що, по-перше, рівень розвитку цієї галузі є одним з показників ...

    Ринкове господарство країн європейської цивілізації в період монополістичної конкуренції (II пол. XIX ст. - поч. XX ст.)
    Важко переоцінити вплив ідеї на долі цілих народів та цивілізацій. Наукові праці однієї людини або групи однодумців здатні за коротких період часу здійснити революційні зміни в фундаментальних засадах світосприйняття не тільки окремих ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.