Розділи економіки

Розробка бізнес-плану інвестиційного проекту ПАТ Дніпропетровський металургійний комбінат ім. Ф.Е. Дзержинського

У широкому аспекті інвестиції - один із вагомих факторів економічного розвитку кожної країни. Перехід до ринкової моделі економічного зростання безпосередньо пов'язаний з формуванням нових інвестиційних проектів. Інвестування є формою фінансово-економічної діяльності, націленої на нарощування, примноження капіталу.

Отже, проект є організаційною формою реалізації процесу інвестування. Це поняття поєднує як стратегічне планування інвестиційної діяльності, так і практичну реалізацію щоденного оперативного керування нею. Інвестиційна діяльність не тільки обумовлює конкурентоспроможність підприємств у ринковому середовищі, але й сприяє успішній реалізації різних видів програм розвитку. Для ефективного вирішення проблем залучення та реалізації інвестицій потрібні надійні методи визначення економічної ефективності інвестиційних проектів.

Мета даної курсової роботи полягає в написанні бізнес-плану інвестиційного проекту на базі металургійного заводу Дніпропетровської області ПАТ «Дніпропетровський металургійний комбінат ім.. Ф.Е. Дзержинського». Згідно визначення, бізнес-план (англ. вusiness plan) - це техніко-економічне обґрунтування діяльності підприємств в ринкових умовах, програма його діяльності; він характеризує модель підприємства в майбутньому. Він складається для діючого підприємства, нового виду діяльності або продукції, для нового підприємства. Він потрібен керівникові фірми, акціонерам, інвесторам.

Метою бізнес-планування є визначення рівня життєспроможності та стійкості підприємства, виявлення сильних та слабких сторін фірми, конкретизація стратегії розвитку через систему кількісних і якісних показників, забезпечення підтримки інвесторів та акціонерів, зниження ризиків підприємницької діяльності.

 

    Подібні статті по економіці

    Інвестиційна підтримка інноваційної діяльності підприємств
    В теперішній час, на етапі економічного зростання України, регулювання інвестиційного і інноваційного процесів з боку держави набувають особливого значення. Дослідження проблем інвестування економіки завжди знаходилося в центрі уваг ...

    Організація обліку праці та її оплати в тваринництві
    Головною продуктивною силою суспільства є працююча людина. Ця тема неабияк актуальна у сучасному світі, адже кожен працівник насамперед зацікавлений у винагороді за виконану роботу, тому кожен працює для того щоб отримати заробітну пла ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.