Розділи економіки

Розвиток кольорової металургії України

На сьогодняшній день тема кольорової металургії України є досить актуальною. Саме тому темою своєї курсової роботи я обрав дослідження рівня розвитку і розміщення кольорової металургії України.

Об’єктом моєї праці є кольорова металургія України.

Для більш досконалого вивчення моєї теми, я ставлю перед собою наступні задачи: визначити соціально-економічну суть, структуру і значення кольорової металургії України, дізнатися про передумови розвитку та розміщення підприємств кольорової металургії України, звернути увагу на сучасний стан розвитку та продукції цієї галузі, та визначити проблеми та перспективи розвитку кольорової металургії в Україні.

Мета цієї роботи полягає у дослідженні кольорової металургії в цілому та окримих її галузей.

Моїми джерелами при вивченні данної теми для мене були ресурси бібліотеки КНТЕУ, бібліотеки ім. Чижевського та ресурси інтернету.

Під час своїх досліджень я користувався такими методами: статистичний метод.

На сучасному етапі розвитку науково-технічного прогресу неможливо обійтися без кольорових металів, які є незамінними в машинобудуванні і особливо широко використовуються в таких його галузях, як електронна, електротехнічна, радіо-телевізійна, приладобудівна та ін.

В Україні кольорова металургія почала швидко розвиватися в радянський період у зв'язку з інтенсивним розвитком енергетики і машинобудування.

В повоєнні роки були розвідані і почалося промислове освоєння родовищ руд важливих- кольорових і рідкісних металів та їх виробництво. Разом з тим Україна залишалась крупним імпортером кольорових металів.

В Україні відкриті і розробляються родовища сировинних ресурсів - алюмінію, магнію, руд титану, цирконію, нікелю, ртуті тощо.

Комплекс підприємств цієї галузі в Україні здійснює видобуток, збагачення і металургійну переробку руд кольорових і рідкісних металів. До його складу входить виробництво сплавів, прокат кольорових металів і переробка вторинної сировини.

Кольорова металургія в своїй структурі має підгалузі: мінерально-сировинну (гірничо-рудну), алюмінееву, титано-магнієву, мідну, свинцево-цинкову, твердосплавну, золотодобувну, порошкову, вторинну і інші.

    Подібні статті по економіці

    Проблеми управління прибутковістю та рентабельністю дільничої станції Микитівка
    Сучасний розвиток економіки України супроводжується ускладненням економічних процесів, трансформацією власності і середовища господарювання, концентрацією виробництва і капіталу, що зумовлює об’єктивну необхідність забезпечення прибутковості су ...

    Розвиток інноваційного підприємництва в умовах ринкової економіки
    Актуальність теми. Початок XXI століття характеризується суттєвими якісними змінами в характері і рушійних силах суспільного розвитку. Економічні системи держав безперервно модернізуються у відповідь на динамічні технологічні зрушення. ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.