Розділи економіки

Рівень розвитку і розміщення електронно-машинного будування України

Курсова робота описує сучасний рівень розвитку і розміщення електронно-машинного будування України. Вважаємо, що саме ця тема є одна з найбільш актуальною в наш час. Тому що, по-перше, рівень розвитку цієї галузі є одним з показників розвитку економіки країн. По-друге, українські товари цієї галузі є неконкурентноспроможними з імпортною технікою. Український ринок представлений вітчизняною продукцією тільки на 10-15%, що дає стимул для виробника покращувати і розширувати своє виробництво. По-третє, розвиток цієї галузі є перспективним для українських підприємців. Вчетверте, незважаючи на тяжке становище вітчизняного виробника, обсяги ринку цієї галузі є надзвичайно високими і швидко збільшуються.

Метою роботи було проаналізувати конкурентноспроможність вітчизняних товарів електронно-машинного будування, визначити основні проблеми галузі та методи їх подолання, описати основні тенденції ринку та галузеву структуру, об’єднати весь матеріал по цьому питанню в одну роботу, для полегшення пошуку даних по цій галузі.

Основне проблемне питання, яке вирішує курсова робота, стосується рівня конкурентноспроможності вітчизняних товарів, частка національного виробника на ринку, здатність підприємств збільшити свою долю на українському ринку.

В курсовій роботі я користуюсь статтями економічних та бізнес журналів, підручниками та монографіями, які описують моє питання, глобальною мережею Internet, де можна простежити останні події і зміни в необхідній мені галузі.

Для вивчення данної мені галузі, у роботі я використовував такі методи, як галузевий метод (поділ об’єкту на окремі галузі та підгалузі господарського характеру), історичний метод (в роботі наведений розвиток галузі), метод порівнянь (зроблені порівняння об’єма виробництва за останні роки), метод статистичних спостережень (в курсовій присутні статистичні данні, на основі їх побудовані графіки та діаграми), математичний метод, регіональний метод та інші.

Отже, робота містить всю основну інформацію по моєму питанню і має деяке наукове значення.

    Подібні статті по економіці

    Місце малих підприємств в системі ринкових відносин
    Одним з найважливіших завдань України на шляху подальшого розвитку ринкових відносин є посилення ролі малого підприємництва. Адже малі підприємницькі структури створюють не тільки економічну, а й соціально-політичну основу для становлення та розвитку ...

    Статистичний аналіз виробництва зерна в господарствах Барвінківського району Харківської області
    Сільське господарство є життєво необхідним видом економічної діяльності народного господарства, оскільки зачіпає інтереси буквально кожної людини. Адже нині понад 80 % фонду споживання формується за рахунок продукції сільського господ ...

    Якісна економічна теорія на сайті www.uaeconomic.com : © 2024 рік.